perjantai 2. tammikuuta 2015

Jingle Bell Jingle Bell Jingle Bell Rock



Etukäteen paljon varoiteltiin että joulu tulee olemaan vähän hankala kaikille niille hulluille, jotka on tälläiseen hommaan ryhtynyt. Itse olin kuitenkin sitä mieltä, että höpö höpö jouluhan se jenkeissäkin on! Dum dum duuum, väärin meni! Tai ei väärin, kyllä se joulu tääläkin on mutta hyvin erilainen kuin suomessa. Nimittäin tajusin ettei jenkeissä ole erityisemmin mitään jouluperinteitä. Tiedättehän perus joulupuuro-joulupukin kuumalinja- joulupukki ja noitarumpu- jouluruuan valmistaminen- jouluruoka- joululahjat- joulutarina- vähän lisää jouluruokaa- tyylisiä perinteitä. Ja täällä jouluaatto on aika normaali päivä. Josta päästääkin mun jouluun. Vanhemmat oli töissä vielä puolikkaan päivän ja sitten ajettiin lasten kanssa downtowniin ja treffattiin heidät siellä. Muksut meni tapaamaan joulupukkia ja ottivat kuvan tämän kanssa. Sitten mentiin kalamarkettiin ostamaan vimpat kalat illallista varten ja syötiin siellä lounasta. Illalla oli seitsemän kalan illallinen, joista kaksi ensimmäistä kalaa oli naapureilla. En sinne kuitenkaan jaksanut lähteä ja mun piti vielä viimeistellä lahjat. Ajoissa, kuten aina.


Joulupäivän aamuna lapset koputteli mun oveen siinä kasin maissa. Olin varautunut kaksi tuntia aikasempaan herätykseen joten ihan innoissani raahauduin ylös sängystä alakertaan. Lahjoja oli varmaan jenkkimittakaavassa vähän mutta mun mielestä ihan tarpeeksi. Kuusen alla oli lahjat niin pukilta kuin perheenjäseniltäkin. Ja vielä tietenkin takan reunalla olevat sukat. Ja myöhemmin tuli vielä lisää isovanhemmilta ja muilta sukulaisilta. Joten loppujenlopuksi lahjoja oli enemmän kuin tarpeeksi. Lahjojen avaamisepisodi oli kyllä ihan hauska, varsinkin viisvuotiaan sekoamiset lempparilahjojen kohdalla oli ihan parhautta. Itsekkin sain lahjoja vaikka mitään en oikeastaan odottanut. Perheeltä kaksi lippua NHL-peliin (Washington Capitals- Boston Bruins)!!!!!!!!!!, lapsilta rannekorun, korvikset ja kaulahuivin (olivat ihan itse valinneet) ja jotain muuta pientä. Myös isovanhemmat yllätti 60 dollarilla! Joten ei ihan huono päivä kuitenkaan.




Illemmalla oli joululounas, joka oli hyvä vaikka vähän kaipasinkin perunalaatikkoa. Syömisten jälkeen katsottiin Star Wars elokuva (mun eka ikinä!!!) uudella kotiteatteri systeemillä, joka oli tämän vuoden iso perhelahja! Hostdad oli piilottanut vihjeitä ympäri taloa ja lapset pinkoivart kuin viimeistä päivää vihjeiden perässä. Viimein uunista löytyi valelahja (lintulauta) ja muutaman sekunnin järkytyksen jälkeen löytyi viimeinen vihje oikeasta lahjasta "The room next to the Finnish girl". Eli mun huoneen viereinen huone, joka on tähän asti toiminut lähinnä varastona muuttui kolmanneksi vierashuoneeksi sekä omaksi elokuvateatteriksi! Se oli aika cool lahja, täytyy myöntää.




Jenkkijoulu oli parempi mitä odotin mutta sai mut arvostamaan suomalaisia jouluperinteitä (ruokaa) noin sata kertaa enemmän kuin aikaisemmin. Joten joulupukki miten ois, saisinko viettää ensi joulun suomessa, jooko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti